Ön itt áll:

Tools Content :

Megnyíltak az influenza-oltópontok

Nagy várakozás előzte meg idén is országszerte az influenza-oltópontok megnyitását, ahol az influenza elleni védőoltás néhány perc alatt megkapható. Az Újpesti Influenza Oltópont megnyitóján Wintermantel Zsolt, a kerület polgármestere és Pierre Faury, az influenza védőoltást szolgáltató vállalat, a Sanofi magyarországi igazgatója oltatják be magukat, hogy felhívják a figyelmet az influenza elleni védekezés jelentőségére. Közeledik az influenza szezon és egészségügyi szakemberek szerint azért érdemes minél előbb beadatni a védőoltást, mert a védettség kialakulásához 2-3 hét is szükséges.

Az influenza elleni védőoltás elmaradásának az időhiány az egyik gyakori oka. Az aktív, dolgozó felnőttek idejét kitöltik a munkával és családdal kapcsolatos teendők. Kevesen tudják megoldani a védőoltás felíratásával, kiváltásával és beadatásával járó időt. Erre a problémára jelent megoldást a 2011-ben indított influenza oltópont-hálózat, ahol azonnal, utánjárás nélkül megszerezhető az influenza elleni védőoltás.

Oltópontok jelenleg országszerte több orvosi rendelőben működnek, amelyek mind rendelkeznek olyan, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) által jóváhagyott működési engedéllyel, amely lehetővé teszi az influenza elleni védőoltás azonnali, időpont-egyeztetés nélküli beadását. Az oltópontokon a védőoltások beadása a szokásos járóbeteg-ellátástól illetve a gyógyszerkiadástól elkülönítve történik.

Az Újpesti Influenza Oltópont megnyitóján Wintermantel Zsolt, a kerület polgármestere és Pierre Faury, az influenza védőoltást szolgáltató vállalat, a Sanofi magyarországi igazgatója oltatják be magukat, hogy felhívják a figyelmet az influenza elleni védekezés jelentősségére.

„Az influenza-oltópont azoknak nyújt megoldást, akik nem jogosultak az állami térítésmentes oltásra és csak akkor keresik fel a háziorvosukat, amikor már megbetegedtek, egyébként pedig nem jut idejük a védőoltás beadatására. „Az influenza elleni oltást a járvány kitörése előtt érdemes beadatni, hiszen a védettség kialakulásához az oltás beadásától számítva 2-3 hétnek kell eltelnie.” - hangsúlyozta Dr. Jankovics István, az Országos Epidemiológiai Központ Légúti Vírusos Fertőzések Osztályának főorvosa

Az oltás különösen ajánlott azoknak, akik krónikus megbetegedésben szenvednek, akik másoknál hajlamosabbak a megfázásra és gyakrabban szenvednek légúti fertőzésektől, a cukorbetegeknek vagy bármilyen krónikus betegnek, azoknak, akik gyakran tartózkodnak emberektől zsúfolt helyen, illetve a kisgyermekek szüleinek és nagyobb testvéreinek is. Dr. Jankovics István hangsúlyozta: „az egészséges felnőttek sokat tehetnének azért, hogy a vírus ne szedjen évről évre egyre több áldozatot a veszélyeztetett korosztályokban”.

Az oltópont-hálózatról, magáról a védőoltásról és az influenzáról is megtalálható minden lényeges információ az interneten is, a http://www.oltopont.hu honlapon.

A Sanofi-ról és a Sanofi Pasteur-ről:

A Sanofi vezető nemzetközi gyógyszeripari vállalat, amely olyan terápiás megoldások kutatásával, kifejlesztésével és piacra juttatásával foglalkozik, amelyek az emberek életminőségének javítását szolgálják. A Sanofi részvényeit jegyzik a párizsi (EURONEXT: SAN) és a New-Yorki tőzsdén (NYSE: SNY) is.

A Sanofi Pasteur a sanofi csoport vakcina üzletága 2010-ben 1 milliárd adag vakcinát állított elő, amely világszerte több mint 500 millió ember immunizálását tette lehetővé. A Sanofi Pasteur, amely világszerte vezető a vakcina iparágban, 20 fertőző betegség ellen nyújt védelmet, ezzel a legszélesebb vakcina portfolióval rendelkezik. A vállalat hagyományai a vakcinák előállítása terén több mint egy évszázadra tekintenek vissza. A Sanofi Pasteur a legnagyobb vakcinákra szakosodott vállalat. A vállalat naponta több mint 1 millió eurót fordít kutatásra és fejlesztésre.

Kontakt:

Dr. Labancz László